GLI de Beweegkuur

GLI de Beweegkuur

 

Vanaf Oktober 2019 bieden wij vanuit Fysiodocwerk de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) de Beweegkuur aan. Hiertoe werken Leefstijlcoach Irene Monster, di√ętiste Miranda Doorduin en fysiotherapeute Machteld van der Lelij samen als het GLI team Maassluis.

 

Over de BeweegKuur GLI

De BeweegKuur is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
 Een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarin de combinatie van bewegen, voeding en gedrag centraal staat. De BeweegKuur GLI is daarvoor het aangewezen programma!

 

Gezondheidswinst

Het doel van de BeweegKuur is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen met een (zeer) hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Door de combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering wordt dit gerealiseerd

 

Doelgroep
De BeweegKuur GLI is bedoeld voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Het gaat om mensen met een inactieve leefstijl, die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. De inclusie- en exclusiecriteria worden beschreven in de documenten van de BeweegKuur GLI.

 

Duur
De BeweegKuur GLI is een totaal programma van 2 jaar waarvan de begeleidingsfase 1 jaar duurt en de onderhoudsfase 12 maanden.

 

Gedragsverandering
Belangrijkste aspect binnen de BeweegKuur GLI is dat wordt getracht gedragsverandering te realiseren door middel van Motivational Interviewing. Hierin heeft de deelnemer zelf de regie door middel van doelen stellen en zelfmanagement. Daarnaast worden beslissingen genomen in samenspraak met de zorgprofessional, in plaats van dat ze de deelnemer van bovenaf worden opgelegd.

 

Deelnemen aan de BeweegKuur

Zit jij boven een gezond gewicht, heb je last van overgewicht en/of obesitas? En wil je daar graag iets aan doen?
Dan is de BeweegKuurGLI iets voor jou!
Om deel te kunnen nemen aan het 2-jarige traject BeweegKuurGLI is het van belang dat je naar je huisarts gaat en informeert naar de mogelijkheden om de BeweegKuurGLI te volgen.
Je moet 18 jaar of ouder zijn en overgewicht hebben (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30).

 

De huisarts is degene die je doorverwijst naar de professionals die de BeweegKuurGLI met je gaan uitvoeren. Dit zijn een Leefstijlcoach, een voedingsprofessional en een beweegprofessional. Zij zullen je begeleiden in het traject.

 

Je BMI moet dus tussen de 25-30 zitten (overgewicht) met daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten. Als je ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30) kun je ook deelnemen. Je huisarts kan je helpen om te bepalen of je in aanmerking komt.

 

Wil je weten wat je BMI is?
Kijk dan op de site van het voedingscentrum

 

Het einddoel van de BeweegKuurGLI is het realiseren van gezondheidswinst door middel van meer bewegen, een gezonde voeding en het aanpassen van je leefstijl door gedragsverandering.

 

De BeweegKuurGLI is:

een programma van 2 jaar (1 jaar behandelfase en 1 jaar onderhoudsfase) met:

- individuele afspraken

- groepsbijeenkomsten

De onderwerpen tijdens de bijeenkomsten zijn onder andere:

- gezonde voeding

- voldoende bewegen en wat past bij jou?

- slaap

- ontspanning en inspanning

- hoe houd ik het vol?

- wat kan ik aanpassen in mijn gedrag en hoe kan mijn omgeving me daarbij helpen

 

Ga voor meer informatie langs bij je huisarts. De huisarts is degene die je kan doorverwijzen naar de BeweegKuur GLI.

 

Meer informatie of deelnemen?  Neem contact op met Machteld van der Lelij via info@fysiodocwerk.nl of 010-5916341

Openingstijden:

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

Ons adres:

De Vloot 206 D

3144 PK Maassluis

Tel. 010-5916341

Fax 010-5904799

info@fysiodocwerk.nl

 

07:30 - 20:00

08:00 - 19:15

08:00 - 20:30

07:30 - 17:30

08:00 - 18:00

09:00 - 12:00

¬© Fysiodocwerk  Inloggen

Privacy Policy  (PDF)