Echografie

Echografie

Binnen onze praktijk hebben wij de beschikking over een echo apparaat. Machteld van der Lelij en Karin Verkerk zijn geschoold in het maken van Musculo Skeletale echo's.

 

 

Wat is echografie?

Bij een echografie worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultrageluidsgolven. De ultrageluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een transducer die over de huid wordt bewogen. De geluidsgolven weerkaatsen verschillen in dichtheid van het weefsel. Deze worden door de transducer opgevangen en vervolgens worden de signalen door een computer in beelden omgezet. Echografie wordt al vanaf 1960 toegepast. Tot nu toe zijn er geen nadelige effecten van het gebruik gemeld en kan het dus een veilige onderzoeksmethode genoemd worden.

Met echografie, of beter gezegd MSU (MusculoSkeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor is de echografist in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen en de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort.


Enkele voorbeelden van aandoeningen die met echografisch onderzoek goed in beeld te brengen zijn; afwijkingen aan de achillespees, een tenniselleboog, verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond het schoudergewricht), een hielspoor of een slijmbeursontsteking. Ook zijn rupturen (scheuringen) in spieren en pezen in beeld te brengen.

 

 

Voordelen echografie

Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet zij onmiddellijk de dynamische beelden, de behandelaar kan hierdoor direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke zij ziet. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het meest juiste behandelbeleid worden gestart.

Daarnaast kan regelmatig de behandelaar visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan het beleid tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Openingstijden:

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

Ons adres:

De Vloot 206 D

3144 PK Maassluis

Tel. 010-5916341

Fax 010-5904799

info@fysiodocwerk.nl

 

07:30 - 20:00

08:00 - 19:15

08:00 - 20:30

07:30 - 17:30

08:00 - 18:00

09:00 - 12:00

© Fysiodocwerk  Inloggen

Privacy Policy  (PDF)