COPD

COPD

Fysiodocwerk heeft een speciaal beweegprogramma voor mensen met COPD. Door verbetering van de lichamelijke conditie kunt u profiteren ng van hun lichamelijke conditie. Door verbetering van spierkracht en uithoudingsvermogen voelt u zich fitter en neemt uw welzijn toe. Naast het beweeggedeelte bestaat het programma uit lifestyle adviezen. De begeleiding van de deelnemers aan dit programma wordt verzorgd door één van onze fysiotherapeuten. Onder de knop Downloads kunt u onze complete folder over COPD vinden.

 

Claudicatio

Etalagebenen is de volksterm voor symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden. Hierbij voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt door een vernauwing van de slagaderen door verkalking. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan, een zogenaamde stenose. Op deze plaats kan minder bloed passeren bij inspanning van de beenspieren. Er ontstaat zuurstoftekort in de spieren, wat de pijn in uw been veroorzaakt. Bij stilstaan verdwijnt de pijn weer. Looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde  oefen- of fysiotherapeut levert over het algemeen goede resultaten op. De eerste weken wordt u intensief begeleid, in de meeste gevallen 2 keer per week. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen, ook uit fietsen, spierversterkende oefeningen en indien nodig aanpassing van het looppatroon. Daarna wordt de begeleiding langzaam afgebouwd. Onder de knop Downloads kunt u onze complete folder over Claudicatio vinden.

Diabetes Mellitus type II

Fysiodocwerk heeft een speciaal beweegprogramma voor mensen met Diabetes Mellitus II. Lichaamsbeweging kan een belangrijke verbetering geven in de kwaliteit van leven voor deze groep mensen. Door verbetering van spierkracht en uithoudingsvermogen voelt u  zich fitter. Bovendien zijn er gunstige effecten bekend van lichaamsbeweging ten aanzien van verbetering van de glucosetolerantie en insulinegevoeligheid (de negatieve gevolgen van Diabetes Mellitus). Naast het beweeggedeelte bestaat het programma uit lifestyle adviezen. De begeleiding van de deelnemers aan dit programma wordt verzorgd door één van onze fysiotherapeuten. Onder de knop Downloads kunt u onze complete folder over Diabetes Mellitus II vinden.

 

 

 

Praktijkruimte:

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

Ons adres:

De Vloot 206 D

3144 PK Maassluis

Tel. 010-5916341

Fax 010-5904799

info@fysiodocwerk.nl

Begane grond

Machteld v.d. Lelij, Cora Bijl

Machteld v.d. Lelij, Elles Aardenhout

Cora Bijl, Heleen v.d. Struis

Machteld v.d. Lelij, Cora Bijl

Machteld v.d. Lelij, Cora Bijl

Heleen v.d. Struis

1e verdieping

Elles Aardenhout, Tessa Oudejans

Karin Verkerk, Anika Ippel, Tessa Oudejans

Anika Ippel, Tessa Oudejans

Karin Verkerk, Elles Aardenhout

Anika Ippel, Tessa Oudejans

© Fysiodocwerk  Inloggen

Privacy Policy  (PDF)